Diner

Lasagne met zongedroogde tomaatjes

Laat je verassen door deze heerlijke variant op een échte klassieker!
Deel dit recept
WhatsApp
E-mail
Onze producten voor dit recept...
Gorgonzola Dolce
Italië
Gorgonzola Dolce
Vanaf 5,50
In winkelwagen Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Parmigiano Reggiano van Biologische Kaas
Italië
Parmigiano Reggiano
Vanaf 6,50
In winkelwagen Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Lasagne met zongedroogde tomaatjes

Boodschappenlijst

  • 300 gram bladspinazie
  • 300 gram lasagnevellen
  • 150 gram gedroogde tomaten
  • 250 gram champignons
  • 150 gram rauwe ham
  • 100 gram gorgonzola
  • 50 gram geraspte parmezaan
  • 600 ml melk
  • 50 gram bloem
  • 50 gram boter
  • Olijfolie
  • Peper
  • Nootmuskaat
  • Zout
  • Bereidingswijze

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de spinazie en fruit hem in wat olijfolie. Snij de champignons in plakjes en bak ze licht aan in olijfolie. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en snij in stukjes.
    Smelt de boter met de bloem in een steelpan en laat even drogen. Voeg de melk toe en blijf roeren tot een je gladde saus hebt. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat, voeg de helft van de geraspte parmezaan toe.
    Vet een ovenschaal in en leg er eerst een laagje lasagnevellen in. Ga door met laagjes spinazie, champignons, gorgonzola en ham en overgiet met bechamelsaus. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laagje geraspte kaas.
    Schuif de lasagne 30 tot 45 minuten in de oven tot de kaas een mooi korstje heeft.

    Nog meer lekkers

    Mini kaasfondue van camembert
    Borrel
    Mini kaasfondue van camembert
    Tosti met boerenkaas
    Lunch
    Tosti met boerenkaas
    Kaasplank met herfstige kazen
    Borrel
    Kaasplank met herfstige kazen
    Zwitserse raclette
    Diner
    Zwitserse raclette

    Exclusieve kortingen? 👀

    Schrijf je nu in en ontvang €5,- cadeau.

    "*" geeft vereiste velden aan