De Emmentaler is afkomstig uit de vallei van de rivier Emme in het kanton Bern. De kaasmaker heeft ongeveer 1200 liter rauwe melk nodig om een Emmentaler van 95 kilo te maken! De Emmentaler heeft een heerlijke zoete smaak met een licht pittige nasmaak. De zoetige smaak ontstaat door de gaten die tijdens het rijpingsproces ontstaan. Emmentaler wordt, net als Gruyere, veel gebruikt voor een kaasfondue. Ook is de Emmentaler heerlijk voor op een kaasplankje door zijn pittige nasmaak.
Extra informatie
Soort
Bergkaas
Melk
Rauwe koemelk
Stremsel
Lebstremsel
Veelgestelde vragen
Wordt de kaas vacuüm verpakt?
Ja. Alle kazen worden bij ons vacuüm verpakt.
Hoe weet ik of mijn bestelling is gelukt?
Zodra de bestelling is afgerond, en is afgerekend, ontvangt u een bevestigingsmail in het door u opgegeven mailadres.
Kan ik mijn bestelling nog annuleren?
Zodra de bestelling is geplaatst kan deze niet meer worden geannuleerd. Wilt u de bestelling, om wat voor reden dan ook, toch annuleren? Neem dan contact met ons op.
Is er een minimum bestelbedrag?
Er is geen minimum bestelbedrag. De verzendkosten in Nederland zijn €6,95. Bij bestellingen boven de €50,- zijn de verzendkosten gratis.